Kako olakšati olakšavanje?

Konstipacija ili “zatvor” uobičajen je u djetinjstvu, osobito između druge i treće godine života kada se mališani privikavaju na vršenje nužde na tuti. Pročitajte kako olakšati olakšavanje!

Kako mama može prepoznati zatvor?

Vaše dijete moglo bi bolovati od zatvora ako nije imalo stolicu barem tri puta u tjedan dana, ili ako je stolica tvrda i voluminozna. Također, simptom zatvora je slab apetit i bolovi u trbuhu koji se smanjuju nakon obavljanja nužde.

Što je uzrokovalo zatvor u malenoj buši?

Zatvor u djece može imati različite uzroke. Iako to ponekad nije očito, jedan od mogućih uzroka je da vaš mališan ne jede dovoljno namirnica bogatih vlaknima, poput voća i povrća ili ne pije dovoljno tekućine. Razlog za pojavu zatvora može biti i osjećaj zabrinutosti ili tjeskobe zbog nečega poput preseljenja, dolaska nove bebe ili polaska u vrtić ili školu. Ako vaše dijete ima zatvor, možda će mu biti bolno vršiti nuždu, pa će se suzdržavati. To može stvoriti začarani krug, jer što se više suzdržava, time se i zatvor pogoršava.

Na što mama mora posebno paziti?

Ponudite svom djetetu hranu bogatu vlaknima, npr. povrće, voće, a bilo bi dobro da izbjegava slatkiše, pekarske proizvode od bijelog brašna i rafiniranih žitarica, jer i nepravilna prehrana može dovesti do zatvora.

Uz Salvit Laxavit problem ćete riješiti lakše

Svakako uvedite i rutinu redovitog sjedenja na tuti ili toaletu, nakon jela ili prije spavanja, i pohvalite dijete bez obzira na to je li obavilo nuždu ili ne. Na taj način vaši mališani odlazak na toalet neće doživljavati kao stresnu situaciju.

U djeteta koje pati od konstipacije, od pomoći može biti Salvit Laxavit na bazi Makrogola 3350, koji se koristi u slučajevima akutne i kronične konstipacije te neredovitog pražnjenja crijeva. Zahvaljujući osmotskom učinku makrogola 3350, koji ima visoki afinitet vezanja vode i omekšavanja stolice, ubrzava rad crijeva i olakšava pražnjenje crijeva na prirodan način.

Copyright Salvit© 2021 - Sva prava pridržana.

Prijavite se na naš newsletter!

Ne propustite primati besplatne obavijesti o mjesečnim pogodnostima i pretplatite se na naš newsletter!