Ne ostavljajte problem konstipacije dugo neriješenim!

Zatvor stolice kod djece najčešće se javlja zbog funkcijskih razloga, kao rezultat nepravilne i neraznolike prehrane s premalim unosom voća, povrća i vlakana. To je vrlo često praćeno i nedovoljnim unosom tekućine kao i, sve češće, sjedilačkim načinom života. Budite primjer svojoj djeci i zajedno njegujte zdrave navike!

Ponudite svom djetetu hranu bogatu vlaknima, npr. povrće, voće – osobito sušeno, bademe ili kikiriki. Bilo bi dobro da izbjegavaju slatkiše, pekarske proizvode od bijelog brašna i rafiniranih žitarica, jer nepravilna prehrana može dovesti do zatvora. Ukoliko se to ipak dogodi, Salvit Laxavit će im biti od koristi u slučajevima kronične i akutne konstipacije i neredovitog pražnjenja crijeva.

Potaknite svoje dijete da obavi nuždu svakodnevno u približno isto doba, najbolje nakon obroka. Ustrajte na ovom “treningu” i pohvalite dijete za trud, a ako stolica izostane 3 dana, prvo pražnjenje možete olakšati primjenom Salvit Laxavita.

Salvit Laxavit je medicinski proizvod na bazi Makrogola 3350, za djecu od 6. mjeseci starosti, a koristi se u slučajevima kronične konstipacije i neredovitog pražnjenja crijeva. Zahvaljujući osmotskom učinku Makrogola 3350, koji ima visoki afinitet vezanja vode i omekšavanja stolice, ubrzava rad i olakšava pražnjenje crijeva na prirodan način. Ne apsorbira se niti metabolizira u crijevima, ne fermentira u crijevima, ne iritira sluznicu te se eliminira stolicom u neizmijenjenom obliku.

 

 

 

Copyright Salvit© 2021 - Sva prava pridržana.

Prijavite se na naš newsletter!

Ne propustite primati besplatne obavijesti o mjesečnim pogodnostima i pretplatite se na naš newsletter!