Pazite da vaša djeca unose dovoljno željeza!

Nježni organizam vašeg mališana ne može sam proizvesti za život nužno željezo. Zato je važno pripaziti na dovoljan unos željeza.

Zašto je željezo toliko važno?

Željezo je iznimno bitan mineral za razvoj vašeg djeteta, a njegov nedostatak može utjecati na zdravlje i rast. Nekoliko simptoma može signalizirati da vaše dijete ima nedostatak željeza – opći nedostatak energije i umorbljedilojezik koji izgleda crvenije nego inače ili slab apetit.

Osnovni izvor željeza je hrana

Njega vašeg mališana podrazumijeva i pažljiv odnos prema prehrani. Namirnice koje će mu osigurati dostatne količine željeza u prvom su redu meso, perad i riba, te namirnice biljnog podrijetla koje sadrže slabije iskoristiv oblik željeza poput zelenog lisnatog povrća, mahunarki, sušenog voća i žitarica.

Na manjak željeza reagirajte što prije

Ukoliko posumnjate da vašem malom zlatu manjka željezo, svakako se što prije posavjetujte s liječnikom koji će stručno procijeniti njegovo zdravstveno stanje. Rješavanje nedostatka željeza, uz adekvatnu prehranu, uobičajeno podrazumijeva i suplementaciju prehrani.

Slobodno se oslonite na Salvit Fervit

Kada govorimo o dodatcima prehraniSalvit Fervit kapi pokazale su se kao izvrstan oslonac u brizi za dječje zdravlje. Salvit Fervit kapi tekući su dodatak prehrani koji sadrži AB-Fortis®, mikroenkapsulirani oblik željezovog saharata dobiven patentiranim postupkom koji osigurava visoku stabilnost, nemetalni okus i dobru podnošljivost željeza. Željezo doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina i normalnom kognitivnom razvoju djece. Dodatno, velika prednost Salvit Fervit željeza je ta da se može miješati u hranu i piće, uključujući sve mliječne proizvode.

Svakako imajte na umu kako je važno pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Copyright Salvit© 2021 - Sva prava pridržana.

Prijavite se na naš newsletter!

Ne propustite primati besplatne obavijesti o mjesečnim pogodnostima i pretplatite se na naš newsletter!