Budite sigurni da je vaše dijete pravilno hidrirano!

Značajan udio u našem tijelu čini voda, prosječno oko 55%, dok je kod djece ona u tijelu prosječno zastupljena oko 70%. Voda ima mnogo važnih funkcija, primjerice regulira temperaturu tijela, utječe na probavu hrane i izlučivanje otpadnih tvari putem znoja i urina1.

Djeca su sklonija dehidraciji nego odrasli, jer, u odnosu na odrasle, imaju veću površinu kože i tako više gube vodu putem znoja. Osim toga, djeca često zanemaruju osjećaj žeđi, a ona manja slabije prepoznaju osjećaj žeđi.

Oprez je posebno važan u vrijeme ljetnih vrućina, jer one mogu biti iznimno opasne za dječje zdravlje. Budite sigurni da vaši mališani redovito i u dovoljnim količinama piju vodu i budu dostatno hidrirani, a nije na odmet ni da im ograničite konzumaciju zaslađenih napitaka.

U slučaju dehidracije, Salvit Orsovit, jedinstvena formulacija za pripremu oralne rehidracijske otopine, pomoći će vašem mališanu da se brže oporavi.

Salvit Orsovit, prašak za pripremu oralne rehidracijske otopine, jednostavan je za primjenu, a djeca ga posebno vole zahvaljući odličnom okusu naranče. Namijenjen je za dijetalnu prehranu bolesnika s gubitkom elektrolita i vode kod proljeva te za rehidraciju.

Copyright Salvit© 2021 - Sva prava pridržana.

Prijavite se na naš newsletter!

Ne propustite primati besplatne obavijesti o mjesečnim pogodnostima i pretplatite se na naš newsletter!