Salvit Orsovit

Značajan udio u našem tijelu čini voda, prosječno oko 55%, dok je kod djece ona u tijelu prosječno zastupljena oko 70%. Voda ima mnogo važnih funkcija, primjerice regulira temperaturu tijela, utječe na probavu i izlučivanje otpadnih tvari putem znoja i urina. Djeca su sklonija dehidraciji nego odrasli, jer, u odnosu na odrasle, imaju veću površinu kože i tako više gube vodu putem znojenja 1. Salvit Orsovit je prašak za pripremu oralne rehidracijske otopine. Namijenjen je za dijetalnu prehranu bolesnika s gubitkom elektrolita i vode kod proljeva te za rehidraciju. Sadrži tindalizirane bakterijske kulture Lactobacillus acidophilus. Ugodnog okusa naranče.

1 https://skolica-prehrane.rijeka.hr/roditelji/djeca-i-hidratacija/

Description

Upute za korištenje

Sadržaj jedne vrećice otopiti u 250 ml prokuhane i na sobnu temperaturu ohlađene vode. Piti u malim gutljajima.

Sastojci
Tjelesna masa (kg) laka dehidracija srednja dehidracija NDK*
15-30 750-1500 1000-2000 200
>30 1500-3000 2000-4000 400

* NKD – najveća dopuštena količina pojedinačne doze rehidracijske otopine
Salvit Orsovit je hrana za posebne medicinske potrebe.

Dodatne informacije

Upozorenja: proizvod se mora uzimati pod liječničkim nadzorom! Čuvati van dohvata male djece!
Prije upotrebe pročitati upute za upotrebu. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu. Salvit Orsovit nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane. Proizvod nije za parenteralnu upotrebu. Potreban je oprez kod bolesnika sa zatajenjem srca ili bubrega,kod teške hipoproteinemije,hiperkloremije, vrlo visokih vrijednosti krvnog tlaka i kod trudnica koje pate od toksemije. Kod takvih bolesnika potrebno je pratiti vrijednosti elektrolita.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Salvit Orsovit”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvit istodobno osigurava dodatke prehrani za mamu i tatu i za njihovu djecu!

Naši novi dodatci prehrani za odrasle savršeno se slažu s dodatcima prehrani za djecu s kojima ste već upoznati. Primjerice, od sada, svakog jutra iza doručka, kada svom mališanu dajete Salvitov Beta glukan, za sebe možete uzeti moćni Salvit Echinoimmun Plus koji će podržati vaš imunitet vitaminom C, cinkom, propolisom i Echinaceom. Vitamin C pridonosi normalnoj funkciji imunosnog sustava i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Obogaćivanjem postojeće linije Salvit proizvodima za odrasle zaokružujemo obiteljsku priču izvornog brenda i svim generacijama u obitelji osiguravamo kvalitetne dodatke prehrani kako bi im poboljšali ukupnu kvalitetu života.

Salvit. Saveznik zdravih obitelji.
Saznajte više
Copyright Salvit© 2021 - Sva prava pridržana.

Prijavite se na naš newsletter!

Ne propustite primati besplatne obavijesti o mjesečnim pogodnostima i pretplatite se na naš newsletter!