Salvit Vitamin C + Cink i Salvit EchinoImmune: saveznici zdravlja cijele obitelji

Salvit je ove zime svoju liniju dodataka prehrani namijenjenoj djeci proširio proizvodima za odrasle članove obitelji. U pandemiji u kojoj se trenutačno nalazimo, a uz to i u hladnijem dijelu godine najvažnije je  sačuvati zdravlje naše djece i nas samih. Izazova i obaveza ima mnogo  – vrtić, škola, posao, užurban način života, neodgovarajuća prehrana, premalo kretanja, premalo odmora i sna… Sve to uzima danak te se smanjuje otpornost organizma koji slabi i postaje podložniji infekcijama i bolesti. To se osobito odnosi na djecu jer je njihov imunosni sustav još u razvoju.

Imunosni sustav jedan je od najsloženijh sustava u organizmu

Djeca se rađaju s prirođenim imunitetom, ali on u toj dobi nije potpuno zreo. Okolina potiče njegov razvoj. Doticaj s mikroorganizmima potiče imunosni sustav na stvaranje specifičnih tvari protiv virusa i bakterija s kojima je bio u kontaktu, kako bi drugi put bolje reagirao. Infekcije u djece su češće zbog prirodnog procesa sazrijevanja imuniteta u djetinjstvu.1 Najviše su zastupljene infekcije dišnog sustava i crijevne infekcije, poglavito u prvoj godini pohađanja vrtića.2 Od tuda ona česta rečenica zabrinutih roditelja: “Dijete mi je stalno bolesno”. Roditelji takve situacije doživljavaju kao začarani krug kojem se ne vidi kraj. Kad se  tome dodaju i ostale životne brige i obaveze, roditelji se osjećaju iscrpljeno i zato je potrebna pomoć njihovu imunitetu.

Neuravnoteženi način života rezultira nedovoljno snažnim imunosnim odgovorom

Problem koji često opisujemo kao “pad imuniteta” stanje je ugroženosti imunosnog sustava. Imunosni sustav sastoji se od mnogih različitih stanica, tkiva i organa čija je osnovna zadaća zaštititi organizam od nepoznatih supstancija. Na njegov rad utječu vanjski svijet, način na koji živimo i hrana koju jedemo.

Važnu ulogu u očuvanju zdravlja ima raznolika prehrana bogata kvalitetnim namirnicama. Zdrava prehrana podrazumijeva unos veće količine voća i povrća, cjelovitih žitarica i zdravih masnoća, a ograničen unos šećera i masti. Hrana biljnog podrijetla i cjelovite žitarnice bogate su vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima. Antioksidansi uništavaju slobodne radikale i štite nas od oksidacijskog stresa, a vlakna poboljšavaju zdravlje mikrobiote. Maslinovo ulje, riba i orašasti plodovi izvor su zdravih i nezasićenih masnoća. Fermentirane namirnice poput jogurta, kefira i mekih sireva bogate su dobrim bakterijama. Umjerena tjelesna aktivnost i smanjenje stresa pridonose jačanju imunosnog sustava.

Dakle, imuniteti djece u razvoju i odraslih pod stresom trebaju saveznika!

Budući da je Salvit saveznik zdravih obitelji, razvio je dodatke prehrani za specifične potrebe modernih obitelji, a neki od njih osmišljeni su kako bi pružili posebnu podršku imunitetima djece i odraslih.

Salvit Vitamin C + Cink su žele bomboni u obliku medvjedića, ugodnog okusa limuna, a sadrži vitamin C i cink – mikronutrijente koji pridonose normalnoj funkciji imunosnog sustava. Djeca u dobi iznad tri godine uzimaju jedan do dva Salvitova medvjedića uz obrok.

vitamin_c_cink

Salvit EchinoImmun Plus jedinstvena je formulacija ekstrakta ehinacee obogaćena propolisom, vitaminom C i cinkom namijenjena odraslim članovima obitelji. Kao i kod poviše spomenutog dodatka prehrani namijenjenog djeci, vitamin C i cink u Salvitovu EchinoImmunu Plus doprinose normalnom funkcioniranju imunosnog sustava.

Salvit_Echinoimmun_Plus

Za više informacija o multivitaminskim dodacima prehrani posjetite Salvitove Facebook i Instagram stranice.

Vlasta Orehovec, mag.pharm

Copyright Salvit© 2021 - Sva prava pridržana.

Prijavite se na naš newsletter!

Ne propustite primati besplatne obavijesti o mjesečnim pogodnostima i pretplatite se na naš newsletter!